Hoe word je een schrijver?  

Kleine collage schrijver

Kleine collage van schrijver in gang school

Dat was de vraag aan mij om te komen uitleggen.  Hoe ik, Dennis van Middendorp, als schrijver was gekomen tot het schrijven van mijn kinderboeken.

Op donderdag morgen, 16 maart, mocht ik dit komen vertellen op De Johannesschool in Arnhem.  Een heerlijk moment was het bij binnenkomst om  je foto en afbeeldingen van je boeken te zien hangen en ook de warme verwelkoming door de leerkrachten. De morgen was ingedeeld in drie groepen, groep 3 en 4, groep 5 en 6 en dan natuurlijk 7 en 8.

Een keurige presentatie op de achtergrond gaf de stappen aan wat ik wilde vertellen. Wie ik ben, hoe ik kwam tot schrijven, de illustraties maken, het uitgeven en het reclame maken voor je (kinder)boeken.

Alle groepen deden goed mee, letten goed op en er was een leuke interactie met de kinderen. Vragen over mijn visuele beperking, waarom Toekie een zonnebril opheeft of hoeveel je verdient met een boek.

De hele week was het op school al het thema over boeken schrijven en illustraties maken en het was leuk om mee te zien dat iedereen een ander idee heeft over illustraties maken, met potlood, schilderen of wasco. Waarop ik vertelde dat ik dit met de iPad doe zodat ik de tekeningen uit kan vergroten en details aan kan brengen. Dat was voor hun een leuke alternatieve manier en natuurlijk erg interessant!

Voor de hogere groepen was het stukje reclame maken erg interessant. Hierin vertelde ik de mogelijkheden van social media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram   wat natuurlijk herkenbare kanalen zijn voor de oudere kinderen.  Tevens liet ik als afsluiting mijn YouTube filmpje zien, deze werd met aandacht bekeken en erg leuk bevonden.

Al met al een leuke informatieve ochtend op deze school wat mij een goed gevoel geeft en mij herinnerd aan mijn doel waar ik mijn kinderen voor schrijf: Een lach op het gezicht van een kind!

Bedankt kinderen en leerkrachten van De Johannesschool!!

En mocht iemand mij willen benaderen voor een informatie morgen of dagdeel, stuur gerust een berichtje via het contactformulier op deze website.