Engelse vertaling Touky & Musmuss

Touky & Musmuss cover

Engelse vertaling, hoe ontstond het idee?  Toen ik mensen in het buitenland sprak over mijn kinderboeken ontving ik gelijk leuke en positieve  reacties.  Als in het kort uitlegde waar het kinderboek over gaat merk ik dat veel mensen in hun fantasie mee gaan in het verhaal. En vooral de ouders legden meteen de link met hun kinderen. “Wat zou dat leuk zijn als ik dit aan de kinderen kan voorlezen of samen lezen.”, was een veel gegeven reat ie.p. En op mijn idee om een kleedje erbij te pakken en doen alsof je mee vliegt werd ook heel leuk gereageerd.

Oftewel, de Engelse vertaling kreeg zijn start al in mijn hoofd..

Dus kwam ook de vraag of deel 1 van Toekie en Miezemuis ook in het echt in het Engels zal verschijnen.  Aangezien de reacties en vragen heb ik besloten om dit ook te doen! Tevens ook het idee om dit als ePub uit te brengen, in deze moderne tijd geeft dat mensen toch een keuze.

De naam van de Engelse vertaling van  de vrolijke vriendjes zal worden Touky&Musmuss!

De naam Touky was makkelijk maar Miezemuis is toch iets lastiger maar tijdens mijn reis naar Jamaica vertelde men mij daar dat een kleine soort muis daar Musmuss werd genoemd, dus was de keuze snel gemaakt, past voor mij  perfect in de combinatie met Touky.

Het vertalen is een leuke werkje, soms even zoeken naar de juiste woorden.  Geen knip en plak in Google translate, dan klopt de tekst toch niet helemaal.   Want ik vind wel dat kinderen moeten snappen wat je bedoeld als schrijver. En de tekst laten nalezen aan een Engelse helpt je ook goed erbij.

Kortom een leuke aanvulling op de boeken van Toekie van Miezemuis.

Ook is er een idee voor vertalingen in andere talen maar dat vergt nog wel wat tijd. Duitse en Franse vertalingen staan wel op het wensenlijstje!

De cover is ook al klaar, de vertaling bijna dus het moment van verschijnen komt dichterbij.

Nieuwsgierig over de verschijningsdatum? Houd Facebook in de gaten! Ook op  Twitter en Instagram verschijnen  regelmatig  Posts rondom Toekie en Miezemuis maar ook van Touky & Musmuss!

Touky &Musmuss, coming soon! 😉